Emergency visit

Sällan jag lägger upp bilder på mig själv men ville visa en av nackdelarna med att ha Eds och hög smärttröskel.


I tisdags var jag om mamma och gjorde ärenden då allt samlats på hög eftersom min käke bråkat någe otroligt senaste tiden.
Hoppat ur och hoppat fel gång på gång.
Satte oss och åt lunch och denna gång smällde det till på höger sida av käken istället för vänster.
Tänkte inget mer på det och vi fortsatte vidare innan vi åkte hem.

Senare vid 17 tiden fick jag bara ondare och ondare och jag tog extra morfin.
Märkte att käken var fel och värme värmepåse för att lättare få den på plats.
Fick fika besök och Märkte att värken bara blev värre.
Efter besöket tog jag en till vid 21 och lade mig för kvällen.
Kunder icke sova och värken blev värre och värre. 
Kl 2 på natten tog jag en till och vid 4 sms:a jag mamma då jag icke kunde stå ut med värken, kunde icke prata och jag var så svullen vilket syns på bilden. Dregglade och tårarna bara rann vilket icke händer så ofta så ni som känner mig förstår att då hade jag ont.
In till akuten och från det att vi kom in till akuten och vi fått ett rum och träffa läkaren tog det 10 min....aldrig varit med om så snabbt.
Läkaren lyssnade på mamma när hon berättade om Eds snabbt och var jätte varsam när hon undersökte mig.
Hon såg att jag hade en inflammation i min tand på övre tandraden, skrev ut antibiotika och hänvisa oss till tandläkare.
Vi åkte hem och försökte sova och kl 9 började mamma ringa runt till olika tandläkare för att se vilka som hade akuttider. Hon kom fram till tandläkaren min läkare rekommenderat och vi Fick komma dit direkt. 
De var underbara, snälla, lyssnade på mamma om Eds och gjorde precis som de skulle och de konstaterade att jag skulle röntgas.
Efter röntgen fick jag kortison i rumpan och de sa att svullnaden var tvungen att lägga sig för att de skulle kunna dra bort tanden så Fick tid på fredag.
De var 4 st hela tiden och det tog 30 min sammanlagt. 
Svullnaden har nu lagt sig och jag har icke lika ont och kan öppna munnen så pass att jag får in en smal sked eller sugrör och kan dricka/äta.

Jag har alltså haft så mycket problem med att käken hoppat att jag icke kunnat äta ordentligt och icke märkt att jag har infektion i ena tanden.
Så hög smärttröskel att jag icke märkte någe fören det blev så pass galet.
Ändå har jag dragit ner på morfinet som ni vet senaste 2 åren.

Vi med Eds är vana att ha ont så vi reagerar icke genom att åka in hela tiden.
Vi känner tyvärr icke nya smärtor fören det oftast har gått så långt att det blir knas.

Men är otroligt glad att sjukvården är så fantastisk här nere och att det går så fort. I Sverige får man vänta på akuten i evigheter/flera timmar och sen blir Vi oftast bemöta som missbrukare, som Vi har psykiska problem eller att Vi inbillar oss och många gånger undersöker de oss icke eller tittar i våra journaler innan de skickar hem oss.
Så är så glad att jag flyttade hit!!

Kram

Kommentarer:

1 Mirre - Sweetwords:

Aj vad ont det ska ha gjort och förmodligen fortfarande göra men vad skönt att de tog så bra hand om dig allihopa

Skönt får du bort tanden imorrn

Svar: Ja, första gången på väldigt väldigt länge som jag grät men nu har jag nästan ingen värk kvar. Även tandläkarbesöket gick smärtfritt och fort :-) kram
Madde

2 Rolf Eriksson:

Några tuffa dagar för dej men nu har du säkert varit hos tandläkaren och fått hjälp. Då är du snart pigg igen. Roligt att höra att sjukvården är bra på ön. Du är mentalt stark och din nedtrappning av morfinet fixar du också. Lycka till Madelene och ha det gott!

Svar: Ja men precis, detta gör mig bara starkare och hjälper mig att se allt det positiva som finns runt omkring mig. Åh tack så mycket, gör mig så glad att du peppar! Ta hand om dig du med :-)
Madde

3 Åke:

Usch fy ve o fasa... smärttröskel ja... Jag fick käken ur led på en fotbollsmatch i 20 års ålder... Just flachbacken på sugrör o soppa 10-12 dagar gör mig påmind... så jag vet lite i alla fall... Krya på dig nu 🤗

Svar: Men usch :-( ja det är inget man tycker är jätte kul, men blivit lite av en vana senaste tiden då käken bråkat väldigt mycket. Tack så mycket <3 kram
Madde

4 Sara:

kram till dig och skönt att du fick hjälp så snabbt!!

Svar: Tack :-) ja helt underbart och lite chockande. Kramar
Madde

5 Anneli - A'la Foto:

Oj vad tråkigt men skönt att du fick så bra vård! Så du bor inte i Sverige längre alltså? Gran Canaria om jag gissar rätt? Hur länge har du bott där och varför flyttade du dit? Hoppas du trivs! :)

Svar: Ja är fortfarande chockad över vilken skillnad det är här nere jämfört med Sverige! Nä precis, flyttade ner hit i början på november då skilssmässan var klar. Flyttade ner då jag mår så mycket bättre här nere, och min mamma som bott här i 7 år mår även hon bättre här och hade berättat om sjukvården. Trivs jätte bra och har icke mått så bra i kroppen och psyket på många många år :-) kram
Madde

6 Peter:

Aj då, det så inte skönt ut.
Hoppas du mår bättre nu

Svar: Ja det gjorde lite ont men mår mycket bättre nu :-) kram
Madde

Kommentera här: